LIEFDE EN ECONOMIE

23/12/2016

‘Oikos’?

 

Onze huidige economie is destructief voor het leven. Toch duidt de herkomst van het woord ‘economie’ op het belang van een goed beheer van de ‘oikos’, ons huis, onze aarde.  Er lijken weinig dingen zo ver van elkaar af te staan dan liefde en economie. Het neo-liberale kapitalisme is ver van liefdevol te noemen. De welstand van enkelingen gaat ten koste van de levenskwaliteit van vele andere mensen, van de diversiteit van planten en dieren en van het CO2-evenwicht van onze planeet. 
 

Welke meerwaarde creëer jij?

 

Wij geloven in een duurzame economie waarbij niet enkel een financiële meerwaarde wordt gecreëerd maar ook een meerwaarde voor het menselijk welzijn en de natuur. Klinkt dit als een open deur intrappen? Om te kunnen overleven moet er toch vooral een economie zijn die groeit? Ons werk moet toch opbrengen? En dan nog liefst zoveel mogelijk! Hoe ontsnappen we aan de tredmolen van het kapitalisme? Wij geloven dat het anders kan en dat het verschil vooral ligt in onze innerlijke drijfveren. We richten ons op startende ondernemers die het op een nieuwe manier willen aanpakken. Die vertrekken vanuit waarden als samenwerking, respect, vertrouwen, inclusiviteit, ontplooiing, … en bovenal liefde. Liefde voor deze aarde, voor elkaar en voor zichzelf. 
 

Ondernemer of intergever?

 

Een ondernemer kan een ‘ondergever’ worden zoals Michel Bauwens van de P2P Foundation zegt of een ‘intergever’, iemand die werkelijke waarde creëert en deelt met anderen. Maak jij mee deze Nieuwe Economie?

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Verschenen posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

21/12/2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoek via tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • RSS Social Icon

Een vraag voor Broedwerk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg ons!

  • Fb icon gris

Do what loves.

© 2016 by Broedwerk