BESTEMMING

21/12/2016

Diepste pijn en diepste verlangen 

 

In 2012 groeide in mezelf een diep verlangen om bij te dragen aan een samenleving die vertrekt vanuit het bewustzijn van verbondenheid met elkaar en met de natuur. Dat jaartal had voor mij een magische bijklank. Het einde van de Maya-kalender zou het einde van de wereld betekenen. Maar de aarde draaide gewoon verder. En vooral, de mensen deden gewoon verder met consumeren, uitbuiten en vechten. Toch begonnen er ook overal mensen wakker te schieten. Allerlei duurzame burgerinitiatieven zagen het licht. Buurtbewoners troffen elkaar en begonnen zelf activiteiten te organiseren om de samenleving warm en leefbaar te maken. Was dit dan toch een teken van een nieuwe tijd? Ik zag dat jaar de film ‘Home’, een reportage over onze prachtige planeet en over de destructie die volop aan de gang is. De pijn kwam hard binnen en ik huilde tranen met tuiten. Opeens was het glashelder. Ik zou werkelijk alles doen wat ik kon om bij te dragen aan de overgang naar een samenleving die respect heeft voor mens en natuur. Ik kan het geen besluit noemen, het was eerder een levenskracht die ik onmogelijk kon tegenhouden en die het overnam. 

 

De stroom van energie volgen

 

Alles wat ik sindsdien heb gedaan, komt voort uit die levensstroom die een duidelijke richting heeft. De chronische vermoeidheid die al een hele tijd mijn leven bepaalde, maakte plaats voor een groeiende energie. Organiseren en verbinden is wat ik kan, dus dat is wat ik deed. Samentuinen, deelmarkten, volkskeukens, repaircafés, … Ik vond snel vele gelijkgezinden en zij vonden mij. Ik leerde over ecologische landbouw en over transitiemanagement. Ik kreeg voeling met de grond en kon mijn eigen groenten telen, maar ik begreep dat er meer nodig was om een stad te voeden. Ik trok mee aan de kar van het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen en de Stadsboerderij. Meer en meer begreep ik de noodzaak aan een Nieuwe Economie. Ik begon te geloven in de kracht van ondernemerschap vanuit het hart. 

 

De bestemming is geen eindpunt

 

Je bestemming leven, gaat niet over aankomen op je bestemming, maar wel over de weg volgen daar naar toe.  Op Pasen in 2016, gingen we van start met Broedwerk. Hoe kunnen we meer mensen in contact brengen met die levensenergie in zichzelf? Hoe kunnen we hen ondersteunen om deze beweging te vertalen in de opstart van duurzame ondernemingen? Hoe kunnen we deze pioniers van de Nieuwe Economie verbinden en blijven inspireren? Ook Broedwerk is geen eindpunt maar evolueert en groeit voortdurend mee met de noden en inzichten van deze tijd. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Verschenen posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

21/12/2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoek via tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • RSS Social Icon

Een vraag voor Broedwerk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg ons!

  • Fb icon gris

Do what loves.

© 2016 by Broedwerk