IN 6 STAPPEN NAAR JOUW DUURZAME ONDERNEMING!

30/12/2016

Hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming volledig duurzaam is? Onderscheid je van andere ondernemingen door van bij de start duurzaam te werken. Duurzaam werken begint bij jezelf en vertaalt zich daarna in elk aspect van jouw onderneming. De weg naar duurzaam ondernemerschap begint bij de eerste stap. Je bent altijd op de juiste plek om deze eerste stap te zetten!

 

Stap 1: Waarom wil jij ondernemen?

Jouw onderneming begint bij jezelf en bij datgene wat jou raakt. Jouw waarom is persoonlijk en gaat over wat jou in beweging zet en motiveert.  Het is het probleem dat jij wil oplossen in de wereld. Dat vertaal je rechtstreeks in jouw missie en jouw visie. Jouw waarom is de inspiratie voor al je keuzes. Bovendien is jouw waarom een bron van energie die je in beweging zal houden op de moeilijke momenten. Als je even de weg kwijt bent dan vind je je focus terug via jouw waarom.

 

 

Stap 2: Identificeer jouw passies, talenten en vaardigheden

Jouw passie, talenten en vaardigheden zijn jouw kompas. Zij zullen bepalen welke rol jij zal opnemen in jouw onderneming en voor welke taken je hulp van anderen zal vragen. Leer de mogelijkheden kennen van jouw passies, talenten en vaardigheden. Werk met meer focus, efficiënter en met meer impact aan jouw onderneming! Talenten, passies en vaardigheden zorgen ervoor dat jij elke uitdaging die op jouw pad komt aankan. Weet je niet waar je goed in bent? Praat eens met mensen die jou goed kennen, je ouders, je broers en zussen, je beste vrienden over wat jij altijd al graag gedaan hebt. Wat jij vroeger als kind moeiteloos deed en wat jij in overvloed kon geven, dat is waar je naar op zoek moet gaan.

 

Stap 3: Ideeënstorm, ontdek jouw potentieel

De weg naar het ondernemersidee dat jij uiteindelijk zal uitwerken is niet recht. je kan op oneindig veel plekken uitkomen. Welk duurzaam ondernemersidee ligt helemaal in lijn met jouw waarom, jouw passies, jouw talenten en jouw vaardigheden? Zorg ervoor dat jouw onderneming voor jou werkt. Jouw onderneming moet je in staat stellen om de dingen te doen die jij graag doet. Leg al je ideeen naast elkaar, pitch je ideeen aan potentiele klanten en experimenteer! Je eerste idee is niet altijd het idee waar jouw onderneming uit zal groeien. Vind plezier onderweg, je bent op weg naar jouw bestemming!

 

 

Stap 4: Ga op zoek naar jouw ideale klant

Voor wie wil jij werken? Welke klanten zorgen ervoor dat jij de dingen kan doen die jij wil doen. Hoe herken je deze klanten? En hoe zorg je ervoor dat zij uiteindelijk naar jou komen? Je zal veel tijd spenderen met je klanten, met hun vragen en bezorgdheden en met hun ideeën. Beleef dus plezier aan het contact met jouw klanten. Zij zijn de vonk die jouw onderneming tot leven brengt. Mix business met pleasure, er zijn te weinig dagen in een week en te weinig uren in een dag om niet met plezier te werken met mensen die je nabij zijn.

 

 

Stap 5: Jouw ideale werkdag

Weet jij op welk moment van de dag jij je het best kan concentreren? Richt jouw dagen zo in dat je aan het werk bent op de momenten dat je de energie en de goesting voelt stromen. Een werkdag van 9 tot 5 is niet noodzakelijk de indeling die bij jou past. Wanneer jij werkt. Wanneer jij pauze pakt. Wanneer jij tijd spendeert met vrienden en familie. Hoe lang je aan een stuk door geconcentreerd kan werken. Hoeveel vakantie jij nodig hebt. Dat kan je niet laten afhangen van anderen. Dat ontdek je door aandachtig naar je energie te volgen. Gun jezelf een werkdag, een werkweek op maat. Jezelf kapot werken, daar is nog nooit iemand beter van geworden.

 

 

Stap 6: Verbind je met gelijkgestemden

Duurzaamheid doe je niet alleen. Zoek gelijkgestemden, mensen bij wie jij je thuis voelt, jouw tribe. Mensen die dezelfde waarden en principes delen, mensen die in jou en jouw idee geloven. Misschien werken zij wel aan een gelijkaardige onderneming of willen ze mee jouw ondernemersidee vorm geven. Verbind je met mensen die jou inspireren, zo blijf je bijleren. Versterk jouw onderneming en ga op zoek naar samenwerking.      

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Verschenen posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

21/12/2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoek via tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • RSS Social Icon

Een vraag voor Broedwerk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg ons!

  • Fb icon gris

Do what loves.

© 2016 by Broedwerk